<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

161 aviser har søkt om mediestøtte

Det er elleve nye aviser blant de 161 avisene som har søkt mediestøtte i år. Hvem som får støtte, vil først være klart til høsten.

    Publisert 29. apr. 2020 kl. 09.46
    Oppdatert 29. apr. 2020 klokken 09.50
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 155 ord
    NYE KANDIDATER: Elleve aviser som ikke får støtte i dag, har nå søkt. Foto: NTB Scanpix

    De elleve avisene som har søkt støtte, men som ikke får støtte i dag, er Computerworld, Porten.no, Nett.no, Dagbladet Pluss, Bodø Nu, Rana No, Vefsn No, Medier24, Trav365, Karmøynytt og Stord24.

    Dagbladet Pluss og Nett.no fikk avslag på sine søknader om støtte i fjor. Begge har klaget på vedtaket.

    I 2020 skal totalt 358 millioner kroner fordeles til norske lokalaviser, ukeaviser og nasjonale nisjeaviser. For å få produksjonstilskudd må publikasjonene oppfylle en rekke krav, blant annet å ha som hovedformål å formidle nyheter, aktualitetsstoff og samfunnsdebatt til allmennheten.

    – Medietilsynet skal nå vurdere hver enkelt søker grundig opp mot de ulike kriteriene for å se om publikasjonen er kvalifisert til å få støtte, sier direktør Mari Velsand i Medietilsynet i en pressemelding.

    Produksjonstilskuddet er den største mediestøtteordningen. Ordningen skal hjelpe medier som er for små til å være bærekraftige og medier som er et alternativ til de ledende mediene i større markeder.

    Ordningen er plattformnøytral og likestiller papir- og nettaviser.

    (©NTB)