De globale matprisene falt i april for tredje måned på rad, viser tall fra FNs ernærings- og landbruksorganisasjon (FAO).
FAOs matprisindeks, som reflekterer prisutviklingen for ulike landbruksråvarer, var i snitt på 165,5 poeng i april. Dette utgjør en nedgang på drøyt 3,4 prosent fra mars.
Noteringen ligger dessuten 3 prosent under nivået på samme tid i fjor, og er den laveste siden januar 2019.
I mars ble matprisindeksen rapportert til 172,2 poeng. Dette var en nedgang på 4,3 prosent fra februar.
Etterspørselssvikt
Prisnedgangen ble ifølge FAO drevet av covid-19-pandemiens virkninger på økonomier og logistikk, som har forårsaket betydelig tilbakegang i etterspørselen for flere råvarer.
Sukkerprisene sank hele 14,6 prosent fra mars, til det laveste nivået FAO har registrert på 13 år.
Prisene på vegetabilske oljer sank 5,2 prosent, mens prisene på meierivarer gikk ned 3,6 prosent. Kjøttprisene sank 2,7 prosent, tross noe bedre importetterspørsel fra Kina. Kornprisene falt imidlertid bare marginalt.