<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ny coronasmell for matprisene

FAOs matprisindeks sank 3,4 prosent i april. Det var tredje strake måned med nedgang.

Publisert 12. mai 2020 kl. 15.56
Oppdatert 12. mai 2020 klokken 16.00
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 172 ord
NY KRAFTIG NEDGANG: Sukkerprisene var i snitt ned 14,6 prosent i april, etter et prisfall på 19,1 prosent måneden før. Foto: Bloomberg

De globale matprisene falt i april for tredje måned på rad, viser tall fra FNs ernærings- og landbruksorganisasjon (FAO).

FAOs matprisindeks, som reflekterer prisutviklingen for ulike landbruksråvarer, var i snitt på 165,5 poeng i april. Dette utgjør en nedgang på drøyt 3,4 prosent fra mars.

Noteringen ligger dessuten 3 prosent under nivået på samme tid i fjor, og er den laveste siden januar 2019.

I mars ble matprisindeksen rapportert til 172,2 poeng. Dette var en nedgang på 4,3 prosent fra februar.

Etterspørselssvikt

Prisnedgangen ble ifølge FAO drevet av covid-19-pandemiens virkninger på økonomier og logistikk, som har forårsaket betydelig tilbakegang i etterspørselen for flere råvarer.

Sukkerprisene sank hele 14,6 prosent fra mars, til det laveste nivået FAO har registrert på 13 år.

Prisene på vegetabilske oljer sank 5,2 prosent, mens prisene på meierivarer gikk ned 3,6 prosent. Kjøttprisene sank 2,7 prosent, tross noe bedre importetterspørsel fra Kina. Kornprisene falt imidlertid bare marginalt.