<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tapene fortsetter, tross økt interesse

Tapene fortsetter for poLight, som ønsker å utvikle en volumplattform. 

Publisert 15. mai 2020
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 225 ord
LEGGER FREM TALL: CEO i poLight Øyvind Isaksen. Foto: Eivind Yggeseth

poLight tapte 19,3 millioner kroner etter skatt i 1. kvartal, mot 14,7 millioner kroner i samme kvartal i fjor. Det til tross for at selskapet ser positive inntekter på en halv million kroner i forhold til 1. kvartal i fjor, melder selskapet i kvartalsrapporten fredag. 

Teknologiselskapet opplyser at dets TL-linjer blir brukt i to kommersielt tilgjengelige smartwatch-telefoner, og at TLens designet benyttes i et strekkodeprodukt av en Tier 1-leverandør. 

Markedsføringsaktivitetene har blitt opprettholdt på et høyt nivå og er støttet av kommersiell fremgang i segmentet for bærbare produkter. Selskapet lanserte også i løpet av kvartalet et strekkodedesign og produktet forventes å benyttes i markedet i tredje kvartal 2020. 

– Mange års hardt arbeid og utholdenhet har lønt seg da TLens ble valgt for inkludering i smartwatch-telefoner tidlig i 2020. Tilbakemeldingene fra markedet er gode, og vi opplever økt interesse for TLens, sa Øyvind Isaksen, adm. direktør i poLight. 

– Vi jobber for tiden med å utnytte referansene vi har etablert for å vinne ytterligere kontrakter, ikke bare i smartwatch-markedet, men også i det bredere wearables markedet. Dette kan gi en god volumplattform for oss, så vel som en referanseplattform for inngang i smarttelefonmarkedet, sa Isaksen. 

SE DIREKTE: Webcast fra kvartalspresentasjonen

poLight

(Mill. kr) 1. kv./20 1. kv./19
Driftsinntekter 0,5 0
Driftsresultat -19,2 -14,9
Resultat før skatt -19,3 -14,7
Resultat etter skatt -19,3 -14,7

poLight

  • Leverer en ny type linse til blant annet smarttelefoner, smartklokker og medisinske apparater. 
  • Har hovedkontor i Horten. 
  • Konsernsjef er Øyvind Isaksen. 
  • Største aksjonær er det statlige investeringsselskapet Investinor.