<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Norwegian dropper munnbind

Norwegian planla å innføre påbud om munnbind om bord i flyene sine fra neste uke. Nå snur selskapet.

    Publisert 15. mai 2020 kl. 10.40
    Oppdatert 15. mai 2020 klokken 11.38
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 238 ord
    DROPPER MUNNBIND: Jacob Schram, konsernsjef i Norwegian. Foto: Iván Kverme

    – Vi vil avvente europeiske luftfartsmyndigheters (Easa) oppdaterte anbefalinger om smitteverntiltak om bord i fly før vi eventuelt innfører krav om bruk av munnbind, sier informasjonsdirektør Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian fredag morgen.

    Onsdag denne uken ble det kjent at både Norwegian og SAS vil innføre krav om at passasjerene bruker munnbind om bord i flyene deres fra neste uke.

    Passasjerene måtte selv ta med munnbind.

    Snur

    De nye retningslinjene kom etter at nyhetsbyrået Reuters meldte at EU-kommisjonen vil anbefale at det blir påbudt med munnbind på fly, men at midtsetene på flyene ikke trenger å stå tomme.

    Nå snur altså Norwegian – inntil videre.

    – Det viktigste tiltaket for å unngå smitte er god avstand, og det er vi i stand til å ivareta på en god måte for våre reisende og kolleger. Vi antar Easa vil komme med sin anbefaling innen få dager, sier Sandaker-Nielsen.

    SAS står fast på munnbindkrav

    SAS vil på sin side ikke endre kravet om munnbind.

    – Vi står fast på avgjørelsen og bakgrunnen er at vi ønsker å gjøre det trygt og sikkert og komfortabelt for våre reisende, sier pressesjef John Eckhoff i SAS til VG.

    Han sier at passasjerer vil bli avvist ved ombordstigning hvis de ikke har med seg munnbind.

    – Vi må huske på etterspørselen etter flyreiser fortsatt er nærmest ikke-eksisterende. Det er ikke mange som skal ut og fly ennå. Vi anbefaler at du kjøper munnbindet på apoteket og i god tid før du reiser til flyplassen, sier Eckhoff.

    (©NTB)