<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Scatec Solar henter penger – Equinor på aksjonærlista

Melder om 12 millioner mulige nye aksjer.

    Publisert 18. mai 2020 kl. 16.53
    Oppdatert 18. mai 2020 klokken 17.00
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 161 ord
    EMISJON: Scatec Solar vurderer en rettet emisjon. Fra venstre: Mikkel Tørud, finansdirektør og Raymond Carlsen, konsernsjef i Scatec Solar. Foto: Eivind Yggeseth

    Scatec Solar har engasjert en rekke meglerhus, deriblant Carnegie og J.P. Morgan Securities, som rådgivere i en rettet emisjon på inntil 12 millioner nye aksjer, ifølge en børsmelding.

    Emisjonen utgjør om lag 9,5 prosent av selskapets utestående kapital.

    Selskapet har til hensikt å bruke nettoprovenyet fra emisjonen til å finansiere videre investeringer i fornybare kraftanlegg, ifølge TDN Direkt.

    Equinor investerer

    Equinor har, under visse vilkår, forpliktet seg til å tegne aksjer i emisjonen for inntil antall som tilsvarer Equinors pro rata-eierskap i selskapet (det vil si opptil 15,1 prosent av aksjene i den rettede emisjonen).

    Scatec Solar vil kunngjøre antall aksjer som skal utstedes og tildeles i emisjonen i en børsmelding, som forventes offentliggjort før åpningen av handelen på Oslo Børs i morgen tirsdag.

    I forbindelse med den rettede emisjonen har selskapet inngått «lock-up» i en periode på 60 dager fra fullføring, med forbehold om visse unntak, opplyses det.

    Konsernsjef Raymond Carlsen har forpliktet seg til å tegne aksjer emisjonen for fem millioner kroner, gjennom selskapet sitt, Argentos AS.