<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

USA-børs vil kaste ut kinesisk kaffeaksje

    Publisert 19. mai 2020 kl. 15.38
    Oppdatert 19. mai 2020 klokken 16.01
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 171 ord
    KAFFESØL: Styret i den raskt voksende kaffekjeden Luckin Coffee har satt i gang intern etterforskning av ledende ansatte og ansatte, som angivelig skal ha fabrikkert transaksjoner. Illustrasjonsfoto: Bloomberg

    Den kinesiske kaffekjeden Luckin Coffee har kunngjort at den har mottatt varsel fra børsoperatøren Nasdaq Stock Market om at selskapets aksje skal strykes fra notering på Nasdaq.

    Starbucks-konkurrenten gikk på børs i USA tidlig i fjor.

    Intern etterforskning

    Nasdaqs forklaring er blant annet bekymring rundt de fabrikkerte transaksjonene Luckin Coffee opplyste om i begynnelsen av april.

    En intern etterforskning i Luckin Coffee har avdekket at selskapets driftsdirektør og andre ansatte har diktet opp salgsavtaler.

    Manipuleringen skal utgjøre rundt 310 millioner dollar, ifølge MarketWatch.

    Nasdaq viser også til at Luckin Coffee tidligere ikke har evnet å offentliggjøre vesentlig informasjon.

    Lang kaffepause

    I forrige uke meldte selskapet at både konsernsjef Jenny Zhiya Qian og driftsdirektør Jian Liu slutter i sine stillinger og at de er bedt om å forlate sine styreverv.

    Det har vært pause i handelen i Luckin Coffee-aksjene på Nasdaq siden 7. april. Før det hadde aksjen falt nesten 90 prosent bare siden årsskiftet.

    Luckin Coffee vil nå be om en høring, og forblir notert på Nasdaq til utfallet av denne er klart.