<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Lufthansa forhandler om milliardpakke

Det tyske flyselskapet Lufthansa bekrefter torsdag at de er i samtaler med regjeringen om en redningspakke på 9 milliarder euro, om lag 100 milliarder kroner.

    Publisert 21. mai 2020 kl. 08.38
    Oppdatert 21. mai 2020 klokken 08.38
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 145 ord
    KRISE: For Lufthansa. Foto: Bloomberg

    Redningspakken vil også bringe den tyske staten inn på eiersiden i det koronarammede selskapet. Om lag 700 av selskapets 760 fly står på bakken og passasjertrafikken i april var redusert fra 350.000 til under 3.000 daglig.

    – Utkastet, som er ikke endelig, vil gi stabiliseringstiltak til en verdi av opptil 9 milliarder euro, deriblant 3 milliarder i form av lån fra den offentlige investeringsbanken KfW, opplyste selskapet i en pressemelding torsdag.

    Det tyske føderale stabiliseringsfondet WSF vil også gå inn med 20 prosent eierandel i tillegg til en konvertibel obligasjon tilsvarende en eierandel på 5 prosent «og én aksje». Dette vil gi regjeringen et blokkerende mindretall dersom en tredjepart skulle forsøke å overta selskapet.

    Dersom avtalen godtas vil det sette strek for flere ukers krangling internt i den tyske regjeringen. Det vil også være første gang siden 1997 at den tyske staten går inn på eiersiden i Lufthansa.

    (©NTB)