<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Spår saftig utbytte fra rederi

Analytikere tror medvinden fortsetter etter knalltallene for første kvartal.

    Publisert 25. mai 2020 kl. 12.11
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 218 ord
    IMPONERER ANALYTIKERNE: Hafnia Tankers, her representert ved skipet BW Galatea. Foto: Hafnia Tankers

    Produkttankrederiet Hafnia Tankers la mandag morgen frem tall for første kvartal, og kunne i rapporten blant annet fortelle om en dobling av driftsresultatet.

    Hafnia viser også til at 70 prosent av totale inntjeningsdager i andre kvartal er dekket, med en rate som har ligget på 28.921 dollar dagen.

    – Svært sterke tall

    Mottakelsen i markedet er positiv, og aksjen er ved lunsjtider mandag opp 2,1 prosent til 17,60 kroner på Oslo Børs.

    Analysesjef Eirik Haavaldsen i Pareto Securities forklarer det gode driftsresultatet med høyere LR1- og MR-rater (long/medium range), i tillegg til full flåteutnyttelse.

    «Mens revisjonene for andre halvdel av 2020 samlet er bare noe positive, mener vi fortsatt at dette er en svært sterk rapport. Hafnia utkonkurrerer og utbetaler i henhold til tidligere løfter», skriver han ifølge TDN Direkt i en oppdatering.

    Spår saftig utbytte

    Basert på foreløpige bookinger estimerer Fearnley Securities et justert resultat per aksje på 0,25 dollar i andre kvartal.

    Analytikerne Espen L. Fjermestad og Peder Nicolai Jarlsby viser ifølge nyhetsbyrået samtidig til rederiets mål om å betale ut et kvartalsvis utbytte tilsvarende en utbetalingsgrad på 50 prosent av årlig nettoresultat, justert for ekstraordinære poster.

    «Dette impliserer rundt 2,50 kroner i utbytte for første halvår alene», skriver duoen i en rapport mandag.