<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tomra blant Europas tapere

    Publisert 28. mai 2020 kl. 13.50
    Oppdatert 28. mai 2020 klokken 16.07
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 165 ord
    MADE THE NEWS: Tomra var blant de 600 europeiske selskapene i Stoxx600-indeksen som falt mest i kurs på torsdag. Foto: Anders Horntvedt

    I den brede paneuropeiske indeksen Stoxx600 var det kun flymotorprodusenten Rolls-Royce som falt mer enn Tomra på torsdag. Tomra-aksjen var ned rundt 7,6 prosent, mens Rolls-Royce-aksjen falt 8,5 prosent. 

    På vinnerlisten i Stoxx600-indeksen var Subsea 7 på topp 10-listen, etter en kursoppgang på rundt 6,3 prosent. På topp var Cineworld, som er hardt rammet av coronakrisen. Men på torsdag var aksjekursen opp rundt 24 prosent etter at selskapet sikret seg et lån som skal hjelpe selskapet med å finansiere videre drift, som blant annet innebærer gjenåpning av kinoene i løpet av sommeren.

    Tomra-kursen falt kraftig som en følge av at største eier, Investment Latour, har solgt 7,8 millioner aksjer til en verdi av rundt 2,6 milliarder kroner. Tilbake sitter aksjonæren igjen med 31,2 millioner aksjer. Men det er også én annen grunn, og det er at ESG-aksjer har fått en smell de seneste par dagene. Aksjer som har gjort det bra gjennom coronakrisen opplever nå en liten korreksjon, mens aksjer som har falt mye opplever en rekyl.