<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Sjefstrateg: – Aksjer er fortsatt verdt den høye risikoen

Sjefstrateg Christian Lie forteller hvor du bør plassere pengene dine.

    Publisert 29. mai 2020 kl. 14.51
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 294 ord
    OPTIMIST: Sjefstrateg Christian Lie venter børsoppgang i månedene fremover. Foto: Danske Bank

    Selv om det er svært stor usikkerhet rundt hvordan økonomien vil utvikle seg videre, mener Danske Bank Markets at det for øyeblikket ikke er riktig å være altfor negativ og forsiktig med investeringene.

    Venter børsoppgang

    Sjefstrateg Christian Lie skriver i en oppdatering at forventet avkastning fra globale aksjer, i lokal valuta, er i intervallet 2-6 prosent de neste månedene. Han anbefaler overvekt i aksjer og undervekt i obligasjoner.

    Vi har nå gått inn i fasen med en gradvis gjenåpning av økonomier over hele verden, og dette har bidratt til å løfte kursene på aksjer og andre risikable aktiva ytterligere. Ifølge Lie betyr det på ingen måte at ting er som før coronakrisen.

    «Den økonomiske aktiviteten er fortsatt hardt rammet, og de generelle forventningene til selskapenes inntjening i år har stupt. Og etter de siste månedenes rekyl i finansmarkedene, der investorene har priset inn både de store hjelpepakkene og forventede gjenåpninger av økonomiene i aksjekursene, kan man godt si at vi har lagt det enkleste bak oss», skriver Lie i en oppdatering.

    Sjefstrategen trekker frem fem punkter som kan løfte aksjekursene ytterligere:

    • Raskere økonomisk gjenoppretting enn forventet
    • Sakte, men stabil gjenoppretting av økonomien
    • Mindre sårbare selskaper enn fryktet
    • Ytterligere økonomiske stimuli
    • Investorer har kontanter i bakhånd

    Samtidig nevner Lie fire faktorer som kan føre til nye aksjekursfall:

    • Økonomisk gjenoppretting trekker ut
    • Politiske risikoer blusser opp
    • Prisingen gjør investorene nervøse
    • Man går tom for økonomiske stimuli

    «Vi mener at potensialet til aksjer på litt lengre sikt mer enn veier opp for de kortsiktige risikoene, og samtidig er avkastningspotensialet fra spesielt statsobligasjoner særdeles begrenset», skriver Lie.

    Danske Bank anbefaler overvekt av amerikanske aksjer og vekstmarkedsaksjer mens han anbefaler undervekt av europeiske aksjer og japanske aksjer.