<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Føles ikke ut som den beste måneden noensinne

Mai ble en rekordmåned for amerikansk lettolje.

Publisert 30. mai 2020 kl. 08.32
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 157 ord
LANGT FRA TOPPEN: Amerikansk lettolje la på seg 88,38 prosent i mai, men er fortsatt 46 prosent fra forrige topp på 65 dollar i januar i år. Foto: AP

Det har vært store svingninger i oljeprisen de siste månedene.

Nå viser imidlertid ferske tall at mai ble den beste noensinne for amerikanske lettolje eller WTI, som legger bak seg en oppgang på 88,38 prosent i mai, skriver CNBC. 

For å sette det i perspektiv kan det være verdt å nevne at den nest beste måneden for amerikansk lettolje var i september 1990, da prisen la på seg 44,6 prosent.

Likevel, dagens pris er fortsatt om lag 46 prosent lavere enn den forrige toppen i januar, da et fat WTI-olje stod i 65,65 dollar fatet. 

– Det er klar at det føles ikke ut som det var den beste måneden for olje noensinne, sier Regina Mayor, global energisjef i KPMG til CNBC, og fortsetter:

– Priser lavt på 30-tallet er klart bedre enn hvor vi var ved utgangen av april, men det er ikke tilstrekkelig for å sette i gang hoveddelen av produksjonen igjen.