<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

PGS strammer til sparetiltakene - skal kutte 200 mill. dollar

Vil blant annet redusere personalet, omorganisere og reforhandle serviceavtaler.

    Publisert 8. juni 2020 kl. 08.25
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 160 ord
    SPAREBLUSS: PGS kutter massivt. Foto: PGS

    PGS setter inn kostnadsreduserende ytterligere tiltak for å bedre driften og vil kutte 200 mill. dollar, tilsvarende 1,85 mrd. norske kroner, melder selskapet i en børsmelding mandag. 

    Fra før er bonusplanene for inneværende år lagt på is og det er innført lønnsfrys. 

    Selskapet peker på et utfordrende seismikk-marked som har blitt negativt påvirket av pandemien og tilhørende forstyrrelser i oljemarkedet. Det har ført til en betydelig reduksjon i aktivitetsnivået.

    Kostnadsmålet er basert på en flåte på fem 3D-fartøy i drift, men PGS opplyser at «selskapet er forberedt på å justere fartøy kapasitet og bemanningsnivåene ytterligere hvis det er nødvendig". 

    – Den nåværende markedssituasjonen er veldig utfordrende for seismikkindustrien. Vi tar hensyn til aktivitetsreduksjonen ved å justere driften og kostnadene. Vi vil nedskalere organisasjonen vår betydelig samtidig som vi beholder kjernefunksjonene og skalerbarheten. Da er vi i posisjon til å dra nytte av det vi tror vil være et bedrende marked etter den aktuelle krisen, sier konsernsjef Rune Olav Pedersen.