<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Helleland om oljeskatt : – Vi ser konturene av en løsning

De tre opposisjonspartiene Ap, Frp og Sp nærmer seg en løsning med regjeringspartiene Høyre, KrF og Venstre i forhandlingene om oljeskatt.

    Publisert 8. juni 2020 kl. 13.04
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 158 ord
    MOT ENIGHET: Forhandlingene om oljeskatt går på overtid på Stortinget. Bildet er fra fredagens møter om saken. Foto: NTB Scanpix

    – Vi tar en pause nå for å gå litt gjennom dokumentet og kvalitetssikre. Vi er ikke i mål enda, men vi ser konturene av en løsning, sier Høyres parlamentariske leder Trond Helleland etter et møte mellom de parlamentariske lederne mandag formiddag.

    – Vi kan si at vi jobber oss nærmere og nærmere en løsning. Vi håper å kunne lande en løsning i løpet av dagen, sier han.

    Fremskrittspartiets leder Siv Jensen bekrefter at partiene er nærmere en løsning.

    – Nå må vi jobbe med en del av detaljene, så møtes vi igjen klokka 14, sier hun.

    Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre sier han har tro på at partiene skal klare å lande saken i løpet av dagen mandag.

    – Innsatsen i helgen har gjort at jeg tror vi er nærmere enn før, sier Støre.

    De seks partiene forhandler om en midlertidig utsettelse på skatteregningen for oljeselskapene i kjølvannet av oljeprisfall, koronakrise og økonomisk bråstopp.

    Målet er å frigjøre pengesummer i 100-milliardersklassen til nye investeringer.