<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kritisk til skattepakken til oljenæringen

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) støtter AUFs kritikk mot moderpartiet etter enigheten om oljeskatteforlik med regjeringspartiene, Sp og Frp.

    Publisert 9. juni 2020 kl. 16.50
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 140 ord
    Raymond Johansen, byrådsleder i Oslo. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

    På sentralstyremøtet i Ap mandag stilte blant annet byrådslederen spørsmål ved om det er riktig å bruke skattebetalernes penger til milliarder til oljenæringen, melder Dagens Næringsliv.

    – Jeg er uenig i denne saken, sånn er det bare. Jeg sa at jeg var skeptisk til denne løsningen fordi jeg mener det er en subsidiering av ulønnsomme prosjekter og gale insentiver, sier han til avisa.

    Fagbevegelsen på den andre siden uttrykte i møtet at de er tilfreds, men at de gjerne skulle sett en løsning som er nærmere det oljenæringen selv har ønsket, som innebærer endringer i selskapsskatten.

    Ap-leder Jonas Gahr Støre kommenterer reaksjonene innad i sentralstyret slik:

    – Det var sterk og bred tilslutning til at Ap har stått i spissen for å sikre titusenvis av arbeidsplasser truet av koronakrisen. Utover det har jeg ingen kommentar til diskusjonen i interne møter, sier han til DN.

    (©NTB)