<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Investorenes verste mareritt blir virkelighet

De globale aksjemarkedene kan bli rammet av en ny runde med massesalg, advarer Swissquote Bank.

Publisert 11. juni 2020 kl. 14.08
Oppdatert 11. juni 2020 klokken 15.57
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 240 ord
RUNDE TO? Investorer verden over frykter en ny bølge med coronasmitte. Foto: AP

«Investorenes verste mareritt blir virkelighet med nyheter om en andre bølge av smitte som preger nyhetsbildet i USA», skriver senioranalytiker Ipek Ozkardeskaya i Swissquote Bank i en oppdatering torsdag.

Ifølge Bloomberg rapporterte Florida om det høyeste antallet nye tilfeller i løpet av en uke, og sykehusinnleggelsene i Texas skal ha økt med 6,3 prosent. Samtidig forteller WHO at utviklingen i Latin-Amerika gir grunn til bekymring.

En ny runde med massesalg?

Dersom investorene blir skremt av nyheter om en ny bølge, som kan føre til en periode med isolasjon og økonomisk nedgang, kan de globale aksjemarkedene bli rammet av en ny runde med massesalg, understreker analytikeren.

Denne gangen kan imidlertid nedturen være begrenset. Årsaken til det er ifølge analytikeren at mange av de som var skeptiske til Feds evne til å gjenopplive markedet, og gikk glipp av det siste rallyet, sannsynligvis vil ta muligheten til å kjøpe billigere aksjer uten å nøle for mye.

Rekordlave renter

Onsdag kveld besluttet USAs sentralbank å holde renten uendret på 0,0-0,25 prosent. I tillegg indikerer Fed at renten vil holdes på rekordlave nivåer gjennom 2022.

Samme dag var OECD ute med en rapport som slo fast at verdensøkonomien vil krympe med seks prosent i 2020. Dersom vi blir rammet av en andre smittebølge kan det resultere i at verdensøkonomien krymper med opptil 7,6 prosent.