<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Svensker og dansker i Oslo hardest rammet av coronaledigheten

Mens svensker og dansker slet på arbeidsmarkedet da coronakrisen rammet Norge, klarte somaliere seg best, viser tall fra Nav.

Publisert 15. juni 2020
Oppdatert 15. juni 2020
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 175 ord
SVENSKER I NORGE: Mange fra Sverige jobber i servicebransjen og i andre bransjer som ble helt stengt på grunn av coronakrisen. Foto: NTB Scanpix

Da koronarestriksjonene ble innført i Norge i starten av mars, førte det flere tusen ut i arbeidsledighet. Og koronakrisen rammet arbeidstakere ulikt ut fra hvilken bakgrunn de har, skriver Aftenposten.

For tiden er 1.747 svensker i Oslo helt eller delvis ledige. I februar var det samme tallet 235. Ledigheten for dansker i hovedstaden har mangedoblet seg, og det er nå 266 ledige.

Tallene henger sammen med hva slags jobb de hadde da koronakrisen rammet, påpeker forskningsleder Jon Rogstad i Fafo.

– Mange fra Sverige jobber i servicebransjen og i andre bransjer som ble helt stengt. Tallene reflekterer hvor folk var i arbeidslivet da Norge ble nedstengt, sier han til avisen.

Samlet sett var økning i arbeidsledigheten i Oslo på 354 prosent i perioden fra februar. Permitterte er også med i statistikken.

For personer med somalisk bakgrunn var ledigheten mye lavere. Der var økningen på 108 prosent i samme periode, og det er nå registrert 1.488 ledige, mot 714 i februar.

Forklaringen er at personer med somalisk bakgrunn jobber bransjer som ikke ble like hardt rammet, som taxibransjen, andre transportyrker og renholdsbransjen.

(©NTB)