<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Solskjær-stjerne får Boris til å snu – blar opp 1.500 millioner kroner

Marcus Rashford bruker sin posisjon for å kjempe for fattige familier i England. Nå har han vunnet mot statsministeren.

    Publisert 16. juni 2020 kl. 15.13
    Oppdatert 16. juni 2020 klokken 15.49
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 215 ord
    MEDFØLENDE: Marcus Rashford vokste selv opp i en trengende familie. Nå kjemper han for andre som er i samme situasjon han var i, og sørget i dag for at Boris Johnson setter av en gigantsum til mat til fattige. Foto: NTB Scanpix

    Statsminister Boris Johnson vil nå sørge for mattilbud i sommer for familier som sliter økonomisk. Det er takket være Manchester United-spiller Marcus Rashford.

    Da Rashford så at Johnson hadde avgjort å avskaffe mattilbudet til fattige familier i England, tok United-angriperen til Twitter.

    Der publiserte han et personlig brev til statsministeren hvor han fortalte om sin egen oppvekst. Familien hans var i økonomisk uføre og var helt avhengige av matstøtten de fikk fra det offentlige. Han husker spesielt hvert år hvordan familien stod utenfor matstedet og hentet julematen.

    Boris Johnson har nå tatt den 22 år gamle fotballspilleren på ordet og endt opp med å tilby matrasjoner til en verdi av 120 millioner pund, eller nærmere 1.500 millioner kroner.

    Rashford er målløs etter beslutningen ble tatt og la i dag ut en ny Twitter-melding.

    – Som følge av coronakrisen ser statsministeren at barn og familier står ovenfor en historisk utfordring over sommeren. For å svare på dette tilbyr vi et Covid sommer matfond, sier Johnsons talsmann.

    Rashford har allerede samlet inn rundt 20 millioner pund, eller 240 millioner kroner, sammen med veldedighetsorganisasjonen Fareshare UK, som vil bli gitt til familier som trenger det.

    Manchester United er børsnotert på New York Stock Exchange. I dag er aksjen opp 0,4 prosent til 16,14 dollar.