<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Wall Street frykter ikke ny bølge – går mot ny oppptur

Pilene peker opp på Wall Street.

    Publisert 17. juni 2020 kl. 13.43
    Oppdatert 17. juni 2020 klokken 13.47
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 249 ord
    GRØNT: Positive nyheter før åpning i New York. Foto: Dreamstime

    Etter to volatile dager i New York, og verden forøvrig, peker terminkontraktene på Wall Street mot oppgang.

    I går avsluttet S&P 500 opp 1,9 prosent, og økningen fortsetter onsdag. De tre ledende indeksene er i skrivende stund opp 0,55 til 0,71 prosent i førhandelen.

    Gårsdagen var preget av Fed-sjef Jerome Powells utsagn om at ytterligere økonomisk stimuli muligens trengs for å få markedene opp og gå igjen. Aksjene skjøt i været etter uttalelsen, etter å ha falt markant i åpningstimene på Wall Street.

    Investorene veier hele tiden utsiktene om en vaksine kontra muligheten for et andre virusutbrudd, men det virker som alle positive nyheter slukes helt og fører med seg en ny kjøpsbølge.

    Disse påvirker

    Aksjene som drar opp indeksene er blant andre Lincoln National, Tapestry og Citizens Financial Group. Førstnevnte er opp 5 prosent til 42,46 dollar, Tapestry er opp 5,6 prosent til 14,99 dollar og Citizens er opp 2,2 prosent til 27,24 dollar.

    Enkelte aksjer må imidlertid se kursene dale markant, og er med på å dra ned de ledende indeksene.

    Norwegian Cruise Lines faller rundt 10 prosent i førhandelen på Wall Street etter at selskapet kom med en oppdatering tirsdag:

    Cruiseskipene vil ikke være på sjøen igjen før tidligst oktober.

    Selskapet har navigert farvannet dyktig under coronakrisen, men må nå se aksjen falle markant. I skrivende stund er aksjen ned 9,5 prosent til 18,96 dollar.

    Royal Caribbean Cruises er også ned 2,8 prosent til 60,85 dollar.