<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Britisk økonom advarer: – Aksjemarkedet blir mer uforutsigbart nå

    Publisert 17. juni 2020 kl. 14.06
    Oppdatert 17. juni 2020 klokken 14.21
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 246 ord
    OPP ELLER NED? Det er det store spørsmålet på Wall Street. Foto: SPENCER PLATT

    Siden bunnen i mars, har aksjemarkedet gått som en kule og hentet inn store deler av det kraftige fallet som coronakrisen utløste på verdens børser.

    Nå advares investorer om at veien videre blir mer humpete.

    – Den neste fasen blir nok ikke så enkel som den vi har vært gjennom med tanke på aksjemarkedets opptur. Nå vil aksjemarkedet bli mer uforutsigbart, sier Derek Halpenny, sjef for globale markeder i Europa for MUFG Bank.

    De siste dagene har det vært antydning til noe surere stemning i markedet som følge av at viruset har blusset opp i amerikanske delstater og Kina.

    Fed-sjef Jerome Powell har også kommet med en pekefinger om at økonomien vil hangle fremover. Samtidig har Feds tiltak også hjulpet børsene, og de amerikanske børsenes sterke utvikling kan i stor grad forklares med de kraftige stimulansene. 

    Den siste tiden har gitt mange negative makrotall, men tirsdag steg detaljhandelen langt mer enn ventet og de siste jobbtallene fra USA var oppløftende. Noen økonomer mener en V-formet utvikling vil bli fasiten.

    Fed ser både oppside og nedside i den amerikanske økonomien fremover

    – Det er fortsatt ting som tyder på en varig bunn i økonomisk aktivitet, men det verste er over i mine øyne. Jeg tror en V-formet utvinning er i gang, sier Patrick Spencer, adm. direktør i investeringsselskapet Baird, ifølge Wall Street Journal.

    Han venter seg at den amerikanske boligbyggingen trolig vil endre seg og blir bedre, ettersom folk vil forlate storbyenes sentrum på jakt etter mer plass. Spencer venter at det vil utnytte de lave lånekostnadene fra Fed. 

    Tror på v-formet innhenting i amerikanske markeder