<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Sjefstrateg: Investorene trenger nye positive drivere

Går det mot en trøblete høst i aksjemarkedet?

    Publisert 19. juni 2020 kl. 13.17
    Oppdatert 19. juni 2020 klokken 13.21
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 233 ord
    SAVNER NYE IMPULSER: Markedsaktørene har behov for nye eller forsterkede positive drivere, slår sjefstrateg Christian Lie i Danske Bank fast. Foto: Danske Bank

    Fredag ved lunsjtider står hovedindeksen på Oslo Børs i 817,06 poeng, noe som betyr at Oslo Børs har falt 0,4 prosent den siste uken mens den er opp 5,9 prosent den siste måneden.

    Avventende stemning

    Sjefstrateg Christian Lie i Danske Bank ser fortsatt avventende stemning i finansmarkedene med rotasjon tilbake til defensive sektorer på bekostning av sykliske og minner om at gode økonomiske nøkkeltall og stimulanser på den ene siden motvirkes av økt usikkerhet rundt smittesituasjonen.

    «Dessuten er nok eksisterende penge- og finanspolitiske tiltak og den umiddelbare gjenåpningen av økonomiene priset inn i aksjekursene. Posisjoneringen er mer strukket i aksjevennlig retning og markedsaktørene har behov for nye eller forsterkede positive drivere», skriver Lie i en oppdatering.

    Han mener at særlig amerikanske makrotall har overrasket positivt, og trekker frem arbeidsmarkedsrapporten for mai, detaljhandelsveksten og regionale PMIer.

    Trøbbel til høsten?

    Ifølge sjefstrategen tror Bank of America at aksjemarkedet kan stige gjennom sommeren, men tallknuserne forventer en trøblete høst. Positive drivere på kort sikt vil være bedring i kredittmarkedene understøttet av sentralbankene, samt positive vekstimpulser fra ytterligere finanspolitiske tiltak.

    Når det gjelder høstens utfordringer kan frykten for en ny resesjon ved gjentagende smitteoppblussing, nye konkursbølger, skepsis rundt ekstrem pengetrykking og mindre næringslivsvennlig politikk bidra til turbulens i aksjemarkedet.

    Danske Bank forventer 2-6 prosent avkastning, inkludert utbytter, de neste 12 månedene.