<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Sjefstrateg: Det kan redusere risikoen for en ny kraftig nedtur i aksjemarkedene

Danske Bank tror den økonomiske konsekvensen av en ny smittebølge vil være langt mindre enn ved den første.

    Publisert 24. juni 2020 kl. 14.42
    Oppdatert 24. juni 2020 klokken 14.45
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 204 ord
    Sjefstrateg Christian Lie i Danske Bank Wealth Management. Foto: Danske Bank

    I en oppdatering fra Danske Bank skriver sjefstrateg Christian Lie at investorene i øyeblikket legger mer vekt på bedringen i økonomiske nøkkeltall enn på smitteutviklingen.

    Han tror den økonomiske konsekvensen av en ny smittebølge vil være langt mindre enn ved den første, noe som sammen med de ekstreme stimulansene kan redusere risikoen for en ny kraftig nedtur i aksjemarkedene.

    Det fundamentale bildet består

    «Selv om coronakrisen vil få store kortsiktige ringvirkninger for økonomien, tror vi ikke krisen endrer ved det fundamentale bildet fra før krisen med hensyn til demografiske og teknologiske trender», skriver Lie.

    På mellom- til lang sikt forventer Danske Bank at utviklede økonomier vil kjennetegnes ved lav inflasjon, lave renter og lav til moderat underliggende BNP-vekst.

    Høy prising

    «Prising av aksjer nær historisk høye nivåer taler for lav langsiktig aksjeavkastning, mens lave renter, flate rentekurver og komprimerte risikopremier indikerer lav avkastning også i den tryggere delen av obligasjonsmarkedet», slår Lie fast.

    Sjefstrategen mener kombinasjonen kan øke presset på investorer og kapitalforvaltere i sin søken etter avkastning, noe som taler for høyere risikoeksponering generelt, økt allokering til aksjer, større omfang av belåning og mer finansiell ingeniørkunst for å oppnå avkastning og diversifisering.