<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Bill Gates: – Jeg er veldig skuffet. Det er flaut.

Microsoft-gründeren er ikke imponert over innsatsen USA gjør mot viruset.

Publisert 28. juni 2020 kl. 15.03
Oppdatert 28. juni 2020 klokken 16.20
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 182 ord
FLAU: Bill Gates er ikke imponert over amerikanske myndigheter.  Foto: Foto: AP Photo/Markus Schreiber

Bill Gates er mildt sagt ikke imponert over måten amerikanske myndigheter takler viruspandemien på og fikk utløp for frustrasjonen på et CNN-program, melder CNBC.

– Viruspandemien i USA, både i nasjonal og internasjonal målestokk, er dystrere enn jeg hadde forventet. Oppførselen til folk og smittesporingen fungerer ikke bra. Det er skikkelig flaut, sa teknologi-gründeren. 

Microsoft-grunnleggeren har i flere år engasjert seg i trusler om smittsomme sykdommer og i en nå profetisk TED Talk fra 2015, med mer enn 35 mill. visninger, sa Gates: «Vi er ikke klare for neste epidemi». 

Mangler ledelse

Gates sier han er skuffet over USAs håndtering av pandemien og mener det mangler en tydelig ledelse og god koordinering fra myndighetene. 

– Det er stor spredning i hvordan folk oppfører seg i USA akkurat nå. Noen er veldig konservative i hva de gjør, mens andre mennesker ignorerer problemet, sier Gates.

– Vi har slitt ut folks tålmodighet, følger han opp med. 

Bare på lørdag ble hele 43.581 nye personer smittet i USA og samme dag bikket antallet smittetilfeller 10 millioner globalt.