<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

ContextVision har fått CE-merkestatus: – Det blir et milliardmarked

Selskapet har fått merkestatus og adm. direktør Fredrik Palm er strålende fornøyd.

    Publisert 29. juni 2020 kl. 13.41
    Oppdatert 29. juni 2020 klokken 15.35
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 166 ord
    BILDEFORBEDRING: ContextVision jobber med digital bildeforbedring for flere bildemodaliteter. Foto: Julian Rovagnati

    – Vi er «first mover» i det jeg er sikker på blir et milliarddollarmarked, sier Fredrik Palm, adm. direktør i ContextVision i en pressemelding mandag. 

    Palm er strålende fornøyd med at selskapet mandag, gjennom det første digitale patologiproduktet i en planlagt portefølje, har fått CE-merkestatus. 

    Det betyr at INIFY Prostate Screening er tilgjengelig for rutinemessig klinisk bruk i EU.

    – Dette er en milepæl for selskapet og intelligent teknologi vil være en viktig brikke i arbeidet med å løse fremtidige helseutfordringer. Da trengs det kraftige verktøy som vil støtte medisinsk fagpersonell når det gjelder effektivitet og presisjon, sier Palm. 

    INIFY Prostate Screening er en kraftig AI-basert programvare som analyserer, skisserer og kvantifiserer mistenkte kreftområder i en serie prostatabiopsier. Det pre-sorterer lysbildene i en «verste første rekkefølge», slik at patologene kan hoppe rett til jobben med de mest relevante områdene.

    – Jeg kan skrive under på at det er veldig enkelt å bruke, sparer tid og hjelper til med å fremheve mistenkelige kreftområder, Filippo Fragetta, sjefspatolog ved patologienheten ved Cannizzaro sykehus i Catania.