<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Airbnb: – Reiseliv vil aldri bli det samme

Konsernsjefen mener utbruddet av coronaviruset trigget en permanent forandring i industrien.

    Publisert 29. juni 2020 kl. 14.43
    Oppdatert 29. juni 2020 klokken 15.36
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 180 ord
    ENDRING: Konsernsjefen i Airbnb tror reiseliv vil forandre gå inn i en periode der industrien får en permanent endring. Foto: Bloomberg

    Konsernsjef i Airbnb, Brian Chesky, er skeptisk til fremtiden for reiseliv, og mener industrien aldri vil bli den samme som den en gang var, skriver Marketwatch.

    Permanent endring

    «Jeg vil gå så langt som å si at reiseliv aldri vil gå tilbake til hvordan det var før utbruddet av coronaviruset. Det vil det bare ikke. Noen ganger vil flere tiår med forandring skjer over noen få måneder», forklarer Chesky ifølge Marketwatch.

    Han tror folk vil begynne å reise mer lokalt til mindre samfunn. Samtidig viser han til Airbnb sine data som viser at reiser innafor landegrensene nærmer seg normale nivåer, mens internasjonale reiser fortsatt ligger langt bak normalen.

    Folk vil fly igjen

    Likevel kan selskapets data trolig forklares med at flyene fremdeles står på båkken, og at det er vanskeligere å reise internasjonalt enn innenfor landegrensene.

    «Folk går ikke ombord på fly, de krysser ikke landegrenser, de reiser ikke på meningsfulle turer til byer, de reiser ikke på forretningsreiser», oppsummerer konsensjefen.

    Han erkjenner at folk en dag vil starte å fly igjen, men er sikker på at vi vil se en permanent endring i hvordan folk reiser.