<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

OBOS-prisene viser styrke – rekordlave renter får æren

Renteskredet utløst av coronakrisen bidrar til sterkere juni-priser enn vanlig.

Publisert 1. juli 2020
Oppdatert 1. juli 2020
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 338 ord
STABILE PRISER: For brukte OBOS-boliger i juni. Her fra Røakollen. Foto: Ilja C. Hendel/OBOS

Prisene på brukte OBOS-boliger i Oslo-området steg med 0,4 prosent i juni, skriver OBOS selv på sine hjemmesider. Gjennomsnittsboligen kostet 66.146 kroner pr. kvadratmeter.

Sammenlignet med juni i fjor, snakker vi om en prisoppgang på 4,3 prosent.

– Prisoppgangen i Oslo i juni er litt høyere enn normalt, men på samme nivå som i juni i fjor. Juni pleier å være en måned med svak prisvekst. I snitt har juni-prisene i Oslo falt 0,2 prosent i perioden 2004-19. I fjor steg de derimot med 0,4 prosent, sier sjeføkonom Sissel Monsvold i en kommentar.

På landsbasis var oppgangen 0,2 prosent – til en kvadratmeterpris på 57.676 kroner. Dette er 4,5 prosent høyere enn for tolv måneder siden.

– Markedet er i balanse

Etter at coronakrisen utløste boligprisfall i mars, har OBOS-markedet tatt seg opp de tre siste månedene, og det er rentenedsettelsene som får «æren».

Samtidig har juni-aktiviteten vært svært god, med 573 omsetninger. Dette er markant opp fra mai, og det høyeste OBOS har sett i denne måneden siden 2016. 

Andelen som benytter seg av forkjøpsretten som følger av OBOS-medlemskapet pleier ifølge OBOS selv å være en bra temperaturmåler på boligmarkedet, og i Oslo steg den til nesten 30 prosent i juni – klart høyere enn i samme måned i fjor.

– Det er godt med folk på de fleste visningene, noe som forteller oss at markedet er i balanse. Da overrasker det ikke med en liten prisvekst også i juni, sier Hans Anders Skjølberg, daglig leder av OBOS eiendomsmeglere.

– Nyboligsalget tar seg opp

Sjeføkonom Monsvold forteller at salget av nye boliger har tatt seg godt opp i OBOS-prosjekter den siste måneden.

– Derfor er det også salgslansert flere nye prosjekter i juni. Konsernet har besluttet byggestart på over 700 nye boliger i løpet av juni – i tiltro til et bedret marked fremover, sier hun.

For eksempel har OBOS nå startet salget av 59 leiligheter i salgstrinn 2 i Løren botaniske. Det samme gjelder 86 to-, tre- og fire-romsleiligheter i hus B i Kronstadparken i Bergen.