<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Konkurskandidat lever farligere på Sunnmøre

Dramaet fortsetter. De kroatiske eierne truer med å begjære oppbud.

    Publisert 1. juli 2020 kl. 16.22
    Oppdatert 1. juli 2020 klokken 16.38
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 207 ord
    KONKURSTRUET: Kleven Verft i Ulsteinvik på Sunnmøre. Foto: NTB scanpix

    Kleven Verft er igjen i alvorlige problemer, og tidligere denne uken skrev lokalavisen Nett.no at bankene har terminert låneavtalene med verftet.

    I tillegg skal alle Klevens kontoer skal være frosset.

    Kroatiske DIV Group kom inn som ny eier av sunnmørsverftet i januar i år, etter at Hurtigruten i fjor besluttet å trekke seg ut.

    DIV-eier Tomislav Debeljak fortalte pressen i går at Kleven-styret skulle møtes i dag onsdag for å ta en avgjørelse, men onsdag skriver Vikebladet Vestposten at styremøtet likevel ikke blir noe av.

    Truer med å begjære oppbud

    Avisen viser til en e-post fra det kroatiske konsernets pressetalsmann Johan Wilskow sendt ut onsdag ettermiddag. Ifølge denne flyttes styremøtet trolig til i morgen, torsdag. 

    Samtidig kom han med informasjon som er egnet til å uroe.

    – Som vi sa i går håpet DIV Group å fatte en beslutning i løpet av dagen, men det ser ikke ut til at det vil skje. Det blir jobbet videre med å se om det finnes løsninger for å unngå konkurs. Men det er klart at om ikke bankene endrer på sin beslutning om å gjenåpne Kleven Verfts konti, er det ikke noe annet alternativ enn å begjære oppbud, skriver Wilskow.

    Ifølge Vikebladet Vestposten dreier det seg om tre banker som har terminert sine låneavtaler med verftet, deriblant Sparebank 1 SMN.