<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Veidekke tildelt kontrakt verdt 313 millioner

    Publisert 2. juli 2020 kl. 14.09
    Oppdatert 2. juli 2020 klokken 14.12
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 198 ord
    Veidekke har inngått kontrakt med Ænes Inkubator. Foto: NTB Scanpix

    Veidekke har inngått kontrakt med Ænes Inkubator om bygging av et landproduksjonsanlegg  på Ænes i Kvinnherad kommune i Hordaland. Verdien av kontrakten er 313 millioner kroner, ekskludert merverdiavgift.

    Det opplyser selskapet i en børsmelding torsdag.

    Anlegget omfatter fem avdelinger i separate karhaller, der de tre første avdelingene har stålkar og de to siste betongkar. I tillegg skal anlegget inneholde klekkeri, vaksinasjonshall, fôrlager og ulike støttefunksjoner.

    – Det er med stor glede vi har signert dagens byggeavtale. Etter å ha inngått prosjekterings­avtalen i april har vi hatt en spennende prosess i tett samspill med eierne bak Ænes Inkubator for å få de siste brikkene på plass før byggearbeidene. Å jobbe sammen med industrielt tenkende gründere i oppdrettsnæringen er både spennende og lærerikt for alle involverte. Det er for tiden en rivende utvikling på landanlegg, og den utviklingen ønsker vi å være med på, sier distriktsleder Erlend Bygnes i Veidekke Bygg Bergen.

    Planlagt byggestart er i oktober med ferdigstillelse desember 2022. Oppdraget inngår i Veidekkes ordrereserve for andre kvartal 2020.

    Torsdag handles Veidekke-aksjen til 119,20 kroner per aksje, opp 2,23 prosent. Den siste måneden har kursen steget 20,40 prosent..