<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Den franske regjeringen ber Air France unngå permitteringer

Regjeringen rykker ut mot planlagte obligatoriske permitteringer.

Publisert 3. juli 2020 kl. 12.00
Oppdatert 3. juli 2020 klokken 12.01
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 165 ord

Den franske regjeringen ber ​​Air France om å unngå obligatoriske permitteringer etter at flyselskapet forberedte en nedbemanning av 7.500 ansatte for å takle kollapsen i reiselivet, melder Reuters fredag. 

Lederne av flyselskapet, som er en del av Air France-KLM Group, skal fredag møte fagforeninger i Paris ​​for å gjøre rede for oppsigelsesplanene som berører rundt 15 prosent av alle ansatte, inkludert piloter, forvaltere og bakkeansatte.

Minst halvparten av kuttene vil trolig medføre frivillige avganger og pensjonsplaner, sier kilder som er kjent med saken til Reuters. 1000 jobber vil sannsynligvis bli kuttet i Air Frances "HOP!" -flyselskap.

Hjelpepakke

Den franske staten har allerede gitt Air France 7 milliarder euro i bistand for å hjelpe selskapet å overleve pandemien.

– En vellykket arbeidsorganisering innebærer at det ikke er tvangsoppsigelser, sa økonomiminister Agnes Pannier-Runacher til Sud Radio fredag.

Pannier-Runacher sa at regjeringens hjelpepakke for flyselskapet, som inkluderte statsstøttede lån, var berettiget ettersom transportøren var «på kanten», men ber lederne i Air France om å gjennomføre nedskjæringer på en ansvarlig måte.