<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Slik ser den perfekte porteføljen ut

JPMorgan mener man bør gå for høyere risiko.

    Publisert 5. juli 2020 kl. 11.36
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 213 ord
    MERAVKASTNING: JPMorgan mener det er på tide å gå for høyere risiko, som gir meravkastning. Foto: Bloomberg

    Flere storbanker har gjennom flere år anbefalt å sette sammen en portefølje som består av aksjer tilsvarende 60 prosent, og resterende i høyt rangerte obligasjoner. Nå mener strateger i JPMorgan at det er på tide å tenke nytt.

    Gjennom en 60/40-portefølje ble man med på oppgangen i aksjemarkedet, mens fallet gjennom korreksjoner ble begrenset.

    Ny portefølje-sammensetning

    To strateger i JPMorgan forventer at 60/40-porteføljen vil gi en årlig avkastning på omtrent 3,5 prosent de kommende årene.

    «I denne verden med nullrente, som vi tror vil være situasjonen i flere år, tilbyr obligasjoner verken høy avkastning eller beskyttelse mot et fall i aksjemarkedet», skriver Jan Loeys og Shiny Kundu, strateger i JPMorgan, ifølge Marketwatch.

    Strategene mener de beste porteføljene består av 40 prosent aksjer, 20 prosent obligasjoner og 40 prosent hybrider. Med hybrider mener strategene at man bør investere i objekter med høyere risiko enn sikre obligasjoner, som gir meravkastning. 

    Dette gjelder blant annet pantelån, eiendomsinvesteringer og søppel-rangerte obligasjoner. Med en slik portefølje, tror strategene at man vil få en høyere avkastning enn 3,5 prosent årlig.

    Storbank er enig

    I likhet med JPMorgan, anbefalte Bank of America å bevege seg vekk fra den tradisjonelle 60/40-porteføljen allerede i slutten av 2019.

    «Utfordringen for investorene i dag er at begge fordelene ved obligasjoner, diversifisering og risikoreduksjon, ser ut til å svekke seg», forklarte storbanken, ifølge Marketwatch.