<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Sjefsstrateg: - Dette blir veien videre i et vilt overpriset marked

Sjefsstrateg mener markedet har gjort et nærmest perfekt v-formet comeback.

    Publisert 10. juli 2020 kl. 10.24
    Oppdatert 10. juli 2020 klokken 10.44
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 267 ord
    FLATERE: Sjefstrateg tror på et flatere marked preget av volatilitet i tiden fremover. 

    Sjefs investeringsstrateg i CIBC Private Wealth Investment, David Donabedian mener de siste månedenes comeback i aksjemarkedet siden bunnen sent i mars, nærmest har vært perfekt v-formet. Et fall på 34 prosent for S&P 500 har vært etterfulgt av en oppgang på 41 prosent.

    Tror på mer avventende marked

    Donabedian tror oppgangen i markedet er over, og at investorene kan vente seg et flatere og volatilt marked den kommende tiden.

    - Grunnet en stigning på 41 prosent har det lite for seg å jage markedet, videre er det heller ikke et marked man burde være undervekt i, ettersom det har blitt tilført masse likviditet, sier Donabedian ifølge Marketwatch.

    Mange grunner til å være «bearish»

    Videre fremmer strategen at vi har beveget oss inn i et annerledes klima, et som er mer i balanse mellom risiko og belønning. Samtidig er det fortsatt rikelig med støtte igjen i Federal Reserve, men at aksjemarkedet har priset inn et positivt utfall i et nokså usikkert marked.

    - Det er enkelt å se på dagens marked med et pessimistisk syn. Selskapenes inntjening kommer etter all sannsynlighet til å kollapse når rapporteringen av andre kvartal for alvor begynner neste uke. Videre kommer coronanyhetene til å være både gode og dårlige i et vilt overpriset marked.

    Plukking av sektorer blir viktig

    Ellers fremhever Donabedian viktigheten av sektor-plukking fremover. I enkelte sektorer, som teknologi og helse, har utsiktene bedret seg som følge av coronaviruset. I andre sektorer derimot, ser det mindre lyst ut. Sektorer som energi og bank er sektorer som trolig korrigerer litt tilbake i tiden fremover etter å ha løftet seg siden bunnen.