<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Mener lakseaksjer er ganske stivt priset

Analytiker mener markedet stålsetter seg for en litt utfordrende periode.

    Publisert 10. juli 2020 kl. 13.56
    Oppdatert 10. juli 2020 klokken 14.01
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 225 ord
    STIV PRISING: Nordea-analytiker Kolbjørn Giskeødegård tror lakseinvestorer stålsetter seg for tøffere uker. Her i samtale med finansdirektør Kristian Ellingsen (t.v.) i Mowi.  Foto: Iván Kverme

    Oslo Børs holder seg inne i negativt terreng fredag ettermiddag, og noe av skylden for det går til sjømatsektoren – som faller 1,4 prosent.

    Grieg Seafood og Lerøy Seafood tynger med 2-3 prosent fall, mens Mowi er ned 1,7 prosent til 167,95 kroner på dagens nest høyeste volum så langt. 

    – Stiv prising

    Kolbjørn Giskeødegård i Nordea Markets viser overfor TDN Direkt til at sjømatsektoren steg mer enn markedet for øvrig i andre kvartal.

    Ifølge analytikeren gikk prisingen av sektoren, basert på 12-måneders fremtidig P/E, i løpet av kvartalet fra 10-11 til rundt 19.

    – De fleste andre sektorer hadde også multippelekspansjon gjennom andre kvartal, men ingen var i nærheten av en så sterk ekspansjon som sjømat. Så fra å være en relativt billig priset sektor på starten av kvartalet, var prisingen av ganske stiv i starten av juli, sier Giskeødegård.

    Svak sesong

    Han påpeker overfor nyhetsbyrået videre at vi går inn i en svak sesong for lakseprisene. I fjor falt de nærmest kontinuerlig i 12 uker fra midten av juli. 

    – Denne uken har det vært ganske store prisfall i spotmarkedet, og jeg tror markedet begynner å ta innover seg at det bare er å stålsette seg for en litt utfordrende periode. Fallende spotpriser og svake utsikter preger nok markedet nå, sier Giskeødegård til TDN Direkt.