<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Krekar fikk ikke medhold i ankesaken i Italia

Terrordømte mulla Krekar har anket den 12 år lange dommen mot ham. Fredag tapte han ankesaken i Italia.

    Publisert 10. juli 2020 kl. 18.33
    Oppdatert 10. juli 2020 klokken 18.54
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 180 ord
    DØMT: Mulla Krekar fikk ikke medhold i ankesaken. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix.

    Saken vil nå trolig gå til den italienske høyesteretten, skriver TV 2.Krekars italienske forsvarer, advokat Vittorio Plati, mener at det ikke eksisterer bevis for at Krekar har deltatt i et terrornettverk.

    Aktoratet står på sin side fast ved dommen som ble gitt for et drøyt år siden. De mener det er klare bevis for at Krekar er leder og grunnlegger av et terrornettverk kalt Rawti Shax.

    – I loven går det tydelig fram at det ikke er nok å bare planlegge og omtale terrorisme. Det må også finnes fysiske bevis som underbygger dette, og det har vi ikke etter min mening her. Terror gjennomføres med fysiske midler, sier forsvarer Plati.

    Krekars norske forsvarsadvokat, Brynjar Meling, uttalte til NTB tidligere denne uken at han frykter at saken vil versere i det italienske rettssystemet i mange år.

    – Dette er ikke en tradisjonell ankesak, sa han.

    Krekar, som egentlig heter Najumuddin Faraj Ahmad, ble pågrepet i Oslo av PST etter at dommen falt mot ham i Italia i fjor sommer. Han satt i varetektsfengsel fram til han ble utlevert fra Norge til Italia i mars i år.