<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Storebrand får medfart på børsene

Storebrand har økt forvaltningskapitalen med 17 prosent på ett år, og tjent på børsoppgangen. Storebrand-aksjen faller imidlertid i åpningshandelen.  

    Publisert 15. juli 2020 kl. 07.33
    Oppdatert 15. juli 2020 klokken 09.26
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 246 ord
    OPPTURER I FINANS: Konsernsjef Odd Arild Grefstad i Storebrand. Foto: Gorm Kallestad

    Finanskonsernet har etter et meget turbulent første halvår klart å øke forvaltningskapitalen til 880 milliarder kroner. Sammenlignet med balansene for ett år siden, tilsvarer dette en oppgang på 17 prosent. 

    For Storebrand er forvaltningskapitalen viktig for å øke honorarinntektene, som i tillegg til premieinntektene er en viktig topplinjefaktor.   

    Med økende volum, samt positiv avkastning som genererer suksesshonorarer, endte konsernbidraget på 133 millioner kroner fra kapitalforvalningen. 

    I presentasjon for onsdagens rapportering heter det at forvaltningen har tjent på finansmarkedenes retur i andre kvartal. Det opplyses også at fossilfrie fondsalternativer har slått godt an i Sverige, der SPP har fått 12 milliarder kroner i nye innskudd bare i andre kvartal. 

    Lite utlån

    Premieinntektene innen innskuddspensjon øker med 23 prosent, men i banken har Storebrand større vekstutfordringer. Der er det knapt nok positiv endring å spore, når volumene på 47,2 milliarder kroner sammenlignes med utlånene for ett år siden. 

    Fra nyttår har faktisk Storebrands lille boliglånsbank mistet 1 milliard kroner i utlån.

    Det kan virke som om ledelsen i langt større grad har konsentrert seg om de de største postene, som blant annet innebærer forvaltningen av kundenes pensjonsmidler. I rapporten opplyses det at den sterke kapitalposisjonen er benyttet til å øke risikoen i porteføljen. Det medfører at solvensgraden faller til 163 prosent, fra 172 prosent i mars.

    Storebrand

     
    (Mill. kr) 2. kv./20 Est. 2.kv./20 2. kv./19
    Driftsinntekter 1.301 I/T 1.235
    Resultat før amortisering 808 820 578
    Resultat før skatt 684 703 464
    Resultat etter skatt 453 545 451

    Storebrand

     
    • Finanskonsern i markedet for langsiktig sparing og forsikring. 
    • Har hovedkontor på Lysaker. 
    • Konsernsjef er Odd Arild Grefstad. 
    • Fikk nåværende selskapsform i 1991 gjennom fusjon med det gjensidige forsikringsselskapet UNI. 
    • Største aksjonærer er Folketrygdfondet.