<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Storbank smadrer forventning

Goldman Sachs rapporterte før åpning på Wall Street onsdag tall for andre kvartal.

    Publisert 15. juli 2020 kl. 13.40
    Oppdatert 16. juli 2020 klokken 08.14
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 164 ord
    SMADRER: Goldman Sachs smadret forventning i andre kvartal. Foto: NTB Scanpix

    Resultat pr. aksje kom inn på 6,26 dollar pr. aksje, langt over forventede 3,78 dollar pr. aksje.

    Inntektene nådde sitt nest høyeste nivå noensinne på kvartalsbasis, og beløp seg til 13,3 milliarder dollar i andre kvartal. Det representerer en oppgang på 41 prosent sammenlignet med samme kvartal i fjor, og langt over forventede 9,75 milliarder dollar. 

    De rekordhøye inntektene ble særlig drevet av inntekter fra handel i obligasjons- og aksjemarkedet. Førstnevnte utgjorde 4,24 milliarder dollar, det høyeste på ni år, mens sistnevnte stod for 2,94 milliarder dollar som er det høyeste for et kvartal på 11 år. 

    - De sterke tallene er et understreker viktigheten av å ha en diversifisert businessmodell. Turbulensen vi har sett i markedet de siste månedene har forsterket våre forpliktelser til strategien vi la i forkant av året, sier styreformann og adm. direktør i Goldman Sachs, David Solomon ifølge CNBC

    Goldman-aksjen stiger 4,04 prosent i førhandelen drøye to timer før Wall Street åpner. 

    Goldman Sachs overrasket positivt
    Rådgiver Marty Mosby i Vining Sparks snakker om det store bildet for bankene, hva han ser etter og hvorfor Federal Reserve vil være lettet etter å ha studert kvartalsregnskapet til Goldman Sachs Group.