<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

WHO: coronaviruset sprer seg stadig raskere i Afrika

Verdens helseorganisasjon (WHO) er bekymret over utviklingen i Afrika, der coronaviruset nå sprer seg stadig raskere.

Publisert 20. juli 2020
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 174 ord
AFRIKA: Øverste lederen i World Health Organization (WHO),Tedros Adhanom Ghebreyesus er bekymret over utviklingen i Afrika. Foto: NTB Scanpix

Nærmere 730.000 har til nå fått påvist coronasmitte i Afrika, og av disse er det meldt om drøyt 15.000 dødsfall. Underrapporteringen antas imidlertid å være høy, da svært få er testet i mange afrikanske land.

– Akkurat nå er jeg svært bekymret fordi vi ser at viruset sprer seg stadig raskere i Afrika, sier WHOs krisesjef Michael Ryan.

Ifølge Ryan har antallet som har fått påvist smitte, økt med hele 69 prosent i Namibia den siste uka, mens økningen har vært på 66 prosent i Botswana og 57 prosent i Zambia.

– Dette må vi ta svært alvorlig. Mange av disse landene er skjøre og står også midt oppe i konflikter, sier han.

Sør-Afrika står for nesten halvparten av de påviste smittetilfellene i Afrika, 360.000, og har til nå registrert drøyt 5.000 dødsfall. Der har økningen i antallet påviste smittetilfeller vært på rundt 30 prosent den siste uka.

Viruset rammet først mer velstående sørafrikanere, men sprer seg nå raskt i fattige områder, ifølge Ryan.

– Det kan være en advarsel om hva resten av Afrika har i vente, sier han.

(©NTB)