<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Stort vaksinefremskritt

Studien fra Universitet i Oxford viser stort fremskritt.

    Publisert 20. juli 2020 kl. 20.47
    Oppdatert 20. juli 2020 klokken 20.50
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 147 ord
    MILEPÆL: AstraZeneca har gjort store fremskritt i forbindelse med utviklingen av en coronavaksine. Foto: Dreamstime

    En coronavirus-vaksine som Universitetet i Oxford utvikler sammen med svensk-britiske AstraZeneca, viste lovende resultater i tidlig menneskelig testing. Prøvevaksinen er nå satt til å gå over i større studier som sannsynligvis vil være avgjørende for hvor effektiv den egentlig er, skriver Bloomberg.

    Resultatene var imidlertid ikke nok til å overbevise markedet. AstraZeneca falt fra rekordhøy handel i New York i dag tidlig etter at det har vært økt bekymring for om studien kan holde tritt med fremdriften i programmer fra andre vaksineutviklere. Pfizer, BioNtech SE, og Moderna Inc er også blant de mest fremtredende utviklerne, skriver nyhetsbyrået.

    Ifølge AstraZenecas egen studie, har vaksinen lykkes i å blant annet vise økte nivåer av beskyttende og nøytraliserende antistoffer, samt immune T-celler som er rettet mot viruset.

    Det registreres fortsatt over 200.000 tilfeller av ny smitte hver dag, der over 60.000 av tilfellene befinner seg i USA.