<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

En liten pustepause var nok – rallyet fortsetter

Alle de tre ledende indeksene åpner opp på børsene i New York og nye rekorder ble satt.

    Publisert 21. juli 2020 kl. 15.31
    Oppdatert 21. juli 2020 klokken 15.36
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 295 ord
    OPPGANG: Traderne på gulvet så alle de tre ledende indeksene åpne opp. Foto: Bloomberg

    Etter et minutt med handel står Dow Jones-indeksen i 26.864,4 etter en oppgang på 0,69 prosent, mens S&P 500-indeksen åpner opp 0,62 prosent til 3.272,0. Nasdaq-indeksen klatrer 0,64 prosent til 10.836,4 – ny all-time high.

    Fra 10. juli til 17. juli tok teknologi-rallyet en pustepause. Likevel ble oppgangen i teknologi satt i et nytt gir da Nasdaq-indeksen stengte med et hopp på 2,51 prosent mandag, mens det generelle markedet stengte flatt.

    Apple, Tesla, Facebook, Alphabet (Google) og Amazon åpnet alle til ny all-time high. 

    Coca-Cola klatrer 2,8 prosent etter at selskapet la frem sine tall for andre kvartal. Inntektene beløp seg til 7,15 milliarder dollar, mens det var ventet 7,21 milliarder dollar, ifølge Marketwatch.

    Enighet blant EU-landene

    Oppgangen kommer i kjølvannet av at EU-landenes ledere tirsdag ble enige om å opprette et krisefond på 750 milliarder euro, etter flere dager med forhandlinger. 

    390 milliarder euro skal direkteoverføres til de medlemslandene som har blitt svekket av coronakrisen, mens resterende 360 millarder vil bevilges som lån med lav rente.

    Smitteuro

    Smittespredningen falt globalt for fjerde dag på rad, da det mandag ble registrert 205.526 nye smittetilfeller av coronaviruset. USA er hardest rammet med nær fire millioner smittetilfeller bekreftet, men landet følger ikke den samme nedgangen i smitte som vi ser globalt.

    Advarer mot boble

    Investeringssjef i den sveitsiske kapitalforvalteren, Unigestion tror på mer børsrally dersom selskapene slår konservative estimater i andre kvartal.

    «Hvis dette kvartalet blir det motsatte av første kvartal, kan selskaper som overpresterer sett opp mot forventning bli bedre belønnet, mens de som underpresterer blir straffet i mindre grad», forklarer investeringssjefen.

    Milliardær og Dallas Mavericks-eier, Mark Cuban, advarer mot en potensiell boble for teknologiselskapene.

    Cuban sier at tech-rallyet som har foregått etter krasjet i mars minner bemerkelsesverdig på Dot com-boblen som sprakk på starten av 2000-tallet. Da falt Nasdaq nærmere 80 prosent mellom 2000 og 2002.