<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
+ mer
COMEBACK: Ford Bronco i helt ny drakt.  Foto: Ford

Amerikansk arbeidshest gjør comeback

Ford puster nytt liv i Bronco, som ble lansert helt tilbake i 1965.

Publisert 23. juli 2020 kl. 09.27
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 345 ord

Ford har i en årrekke laget flere kjente modeller som den førstefødte T-Forden, sportsbilen Ford Mustang og SUVen Bronco. Nå kommer sistnevnte i helt ny innpakning med elementer fra originalutgaven som ble lansert i 1965. 

ARBEIDSHINGST: Ford Bronco er laget for å herje i terrenget. Foto: Ford

Bronco kommer i to nye varianter: en vanlig variant som heter Bronco og en sportsutgave. «Vanlige» Bronco kommer i syv ulike varianter med ulikt oppsett. Her kan du velge alt fra en basis-modell til en med store terrengdekk på 35-tommer. Det er også lansert en first-edition som er helt utsolgt allerede. 

Sportsutgaven kommer i fem ulike varianter og i samtlige utgaver får du fem seter, større bagasjerom og selvfølgelig firehjulstrekk som standard. I tillegg er modellen utstyrt med det Ford kaller et G.O.A.T-system, som står for «Goes Over Any Type of Terrain». Her kan du med andre ord herje fritt på enhver skogsbilvei. 

VANT TIL VANN: Ford Bronco Sport har ingen problemer med vade-aktiviteter. Foto: Ford

Bronco leveres i første omgang med to motoriseringer, en med seks sylindre som yter 310 hestekrefter, og med en mindre firesylindret EcoBoost-motor som produserer 270 hestekrefter. Bronco leveres også, noe overraskende, med en syv-trinns manuell kasse eller med en 10-trinns automatkasse. 

DØRLØS: Nye Ford Bronco kan du få uten dører, akkurat som i orginalen fra 1965. Foto: Ford

Hvorvidt modellen vil lanseres i Europa og Norge vites ikke enda, men i USA har basismodellen med to dører en startpris på 28.500 dollar. 

Fyldig historie

Ford Bronco hadde sin spede start for 55 år siden og har holdt koken helt siden den gang. Det har vært ulike modeller opp igjennom årene og den har blant annet kommet som fullverdig SUV, kompakt SUV og det har vært modeller med kun 2 dører. 

BACK IN THE DAYS: Fords modellutvalg av Broncoer fra 1969. Foto: Ford

Første generasjon ble produsert fra 1965 til 1977, mens andre generasjon ble lansert i 1977 og varte helt frem til produksjonsslutt i 1996. Det vil altså være 25 år siden siste Bronco forlot samlebåndet når den nye modellen kommer i produksjon i løpet av 2021.  

UTEN DØRER: Broncoen fra 1966 kom blant annet som to-seter uten dører. Foto: Ford