<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Equinor med dårlige nyheter fra «Dødsriket»

Avgrenser størrelsen på funnet i «Hades».

    Publisert 28. juli 2020 kl. 09.09
    Oppdatert 28. juli 2020 klokken 09.31
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 258 ord
    OVERESTIMERT: Funnet i «Hades» viser seg å være mindre enn først antatt. Foto: Dreamstime

    OMV Norge, operatør for utvinningstillatelse i Norskehavet, er i ferd med å avslutte boring av en avgrensningsbrønn på gass-/kondensatfunnet «Hades», ifølge en melding fra Oljedirektoratet.  

    Funnet ble påvist i 2018 og det ble anslått at ressursene som ble funnet var på mellom 3 og 23 millioner standard kubikkmeter (Sm3) oljeekvivalenter. Dette tilsvarer mellom 19 og 145 millioner fat.

    Hensikten med brønnen var å avgrense funnet og å få et bedre estimat.

    «Brønnen traff på en tolket gasskolonne på om lag åtte meter i Langeformasjonen, med sandsteinslag på til sammen om lag 83 meter med varierende reservoaregenskaper fra dårlig til moderat. Gass-/vannkontakten ble ikke direkte truffet», heter det i meldingen.

    Operatørens foreløpige beregning av størrelsen på funnet i Hades er på mellom 2 og 7 millioner Sm3 oljeekvivalenter, eller 13-44 millioner fat.

    «Rettighetshaverne i utvinningstillatelsen vil vurdere de oppdaterte ressursene i Hades for videre oppfølging», opplyses det i meldingen.

    Equinor har en eierandel på 40 prosent i utvinningstillatelsen, OMV har 30 prosent, DNO har 20 prosent, og Spirit Energy har 10 prosent.

    – Estimatene for de utvinnbare volumene i Hades har blitt noe lavere. Vi skal nå ta oss tid til å evaluere ressursgrunnlaget og gjennomføre konseptstudier for Hades og Iris. Hvis det er økonomi i prosjektet, vil vi akselerere arbeidet med å levere en plan innen utgangen av 2022, sier Kurt Michelsen, kommunikasjonssjef i OMV Norge til Energi24.