<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Analytikere tror Hong Kongs nye teknologi-indeks kan utfordre Nasdaq

Nye Hang Seng Tech i Hong Kong steg 3,5 prosent tirsdag, og knuste den bredere Hang Seng-indeksen som steg 0,7 prosent.

    Publisert 28. juli 2020 kl. 12.27
    Oppdatert 28. juli 2020 klokken 13.06
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 191 ord
    STIGER: The Hang Seng Tech Index steg mer enn 3 prosent tirsdag. Foto: Lam Yik

    Tirsdsag steg den nye teknologi-indeksen Hang Seng Tech i Hong Kong 3,51 prosent, sammenlignet med den bredere Hang Seng-indeksen som steg 0,69 prosent.

    Indeksen ble lansert mandag og dekker de 30 største teknologiselskapene som er oppført i Hong Kong som oppfyller ulike screeningskriter. Mange har stilt seg positive til den nye indeksen, spesielt på grunn av teknologiaksjenes utvikling hittil i år. 

    – Den nye indeksen vil ha en positiv effekt på Hong Kongs teknologiaksjer, spesielt for de som er inkludert i indeksen, sier Kenny Ng Lai-yin, aksjestrateg i Everbright Sun Hung Kai, ifølge Yahoo! Finance. 

    De fem største selskapene som er oppført på indeksen er Alibaba, Tencent, Meituan Dianping, Xiaomi og Sunny Optical, som hadde en samlet vekt på mer enn 40% per 17. juli. Andre selskaper inkluderer Ali Health, JD.com, Lenovo, Ping An Good Doctor og ZTE.

    – Den nye indeksen tar sikte på å rivalisere og slå Nasdaq i det amerikanske markedet for kinesiske teknologigiganter, sier Bruce Pang, sjef for makroanalyse i China Renaissance Securities til BBC.

    Analytikere i meglerhuset Citi deler synet til Pang, og sier at interessen for den nye indeksen kan trekke litt oppmerksomhet bort fra den teknologitunge Nasdaq, ifølge CNBC.