<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Økt optimisme løfter butikkaksjer

    Publisert 29. juli 2020 kl. 13.53
    Oppdatert 29. juli 2020 klokken 13.57
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 137 ord
    BEDRE ENN FRYKTET: Fra en Next-butikk i Norwich. Covid-19 preget selskapets regnskap for andre kvartal. Foto: Bloomberg

    Mange butikkaksjer har gjort det relativt bra i denne måneden, som følge av at uventet sterke kvartalsrapporter. Den britiske klesforhandleren Next meldte på onsdag at årets resultat før skatt under et «worst case»-scenario trolig blir 195 millioner pund, mot tidligere antall null. At også salget i andre kvartal overrasket positivt, med et fall på 28 prosent fra samme periode i fjor, bidro til å løfte aksjekursen med nesten seks prosent.

    På Paris-børsen var Kering, som eier motemerkene Gucci og Yves Saint Laurent, blant vinnerne. Aksjekursen var ved to-tiden opp med nesten fem prosent, tross et omsetningsfall på 44 prosent i andre kvartal.

    Også Boeing og General Motors presenterte tall. GM-kursen steg med over tre prosent i forhandelen, selv om Covid-19 bidro til et dundrende underskudd i andre kvartal. Boeing ble enda hardere rammet, og her utgjorde kursløftet en prosent.