<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Cruiseskip i Lofoten isolerer passasjerene etter coronasmitte

Passasjerene i cruiseskipet SeaDream 1, som nå befinner seg i Lofoten, isoleres på lugarene etter at en passasjer på forrige seilas har fått påvist corona.

    Publisert 4. aug. 2020 kl. 22.19
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 132 ord
    CORONA: Cruiseskipet SeaDream 1, fra SeaDream Yacht Club, eid av Atle Brynestad, isolerer passasjerer etter coronasmitte.  Foto: Halvard Alvik

    Det melder Aftenposten. I et brev til passasjerene som avisen har fått tilgang til, opplyser rederiet at en person har fått påvist smitte etter å ha reist fra Tromsø til Danmark 2. august.

    Dermed settes alle passasjerer på den nåværende seilasen i isolasjon på sine lugarer. Skipet befinner seg ved Reine i Lofoten.

    Folkehelseinstituttet (FHI) bekrefter overfor Aftenposten at de kjenner til smittetilfellet, og bistår rederiet med håndteringen.

    – Vi er ikke kjent med at noen andre gjester eller mannskap er smittet eller har noen symptomer på smitte, men vi tar selvsagt omgående alle forholdsregler, heter det i brevet til passasjerene om bord.

    Rederiet, SeaDream Yacht Club, har vært i kontakt med FHI og Helsedirektoratet i forbindelse med utbruddet. Norske Atle Brynestad er grunnlegger og eier av selskapet, som spesialiserer seg på eksklusive turer langs norgeskysten.