<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Betalingsinformasjon på avveie etter dataangrep

Betalingsinformasjon fra noen av Intersports kunder har kommet på avveie etter at en tidligere utgave av kjedens nettbutikk har vært utsatt for et dataangrep.

    Publisert 5. aug. 2020 kl. 14.06
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 161 ord
    IT-TRØBBEL: Intersports tidligere nettbutikk er rammet av et dataangrep. Illustrasjonsfoto. Foto: NTB Scanpix

    Intersport opplyser at angrepet er knyttet til utsjekking fra nettbutikken Intersport.no, trolig i deler av perioden 17. april til 18. juni i år.

    Kunder som har handlet i nettbutikken i perioden, bes kontrollere kontoutskrifter og umiddelbart kontakte sin bank om de oppdager noe mistenkelig.

    Administrerende direktør Lars Kristian Lindberg i Intersport Norge sier at butikken tar dette svært alvorlig, og at de beklager ulempene dette kan ha påført kundene.

    – Da vi fikk mistanke om et mulig dataangrep i sommer, iverksatte vi umiddelbart en granskning. Av hensyn til åpenhet og våre kunder velger vi å varsle så tidlig som mulig, selv om vi ikke kjenner alle detaljene ennå, sier han i en pressemelding.

    Kunder som har handlet på nett i den aktuelle perioden, blir kontaktet direkte. Informasjon om betalingskortene til kunder som ikke handlet i perioden, er ikke berørt.

    18. juni tok sportsutstyrskjeden i bruk en ny netthandelsløsning.