<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Nye testkriterier for coronaviruset

Alle som selv mistenker at de er smittet får muligheten til å teste seg.

    Publisert 10. aug. 2020 kl. 11.44
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 161 ord
    NYE TESTKRITERIER: Det er ikke lenger nødvendig med legevurdering for å kunne teste seg for coronaviruset. Foto: Bloomberg

    Fra onsdag 12. august kan alle som selv mistenker at de er koronasmittet, få anledning til å teste seg uten en leges vurdering.

    – Det er viktig at alle som nå tror at de kan være smittet eller har forkjølelseslignende symptomer, benytter anledningen til å teste seg. Korona-testing er gratis og svaret får man etter en til to dager ved å logge seg inn på helsenorge.no , sier assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad i en pressemelding fra Helsedirektoratet.

    Direktoratet opplyser at med de nye retningslinjene som blir innført onsdag 12. august, bør alle som selv mistenker at de er smittet, få muligheten til å teste seg.

    Ifølge de nye retningslinjene bør helsetjenesten anbefale testing for alle med nyoppstått luftveisinfeksjon eller andre symptomer på covid-19, samt alle som kan blitt smittet av viruset, enten som nærkontakt eller etter reise i et land med høy smitteforekomst de siste ti dagene.