<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Skipselektrikeren tjente over 100 mill. på børsen i fjor

Skipselektriker Eigel Ingvar Thom gjorde det godt på børsen i fjor. I år skyr han biotekbølgen. 

    Publisert 16. aug. 2020 kl. 11.03
    Oppdatert 16. aug. 2020 klokken 11.09
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 279 ord
    «ALL TIME HIGH»: Skipselektriker Eigel Ingvar Thom tjener godt på sine investeringer på Oslo Børs.  Foto: Iván Kverme

    Skipselektriker Eigel Ingvar Thom fra Vestfold har gjort seg bemerket som en dyktig investor. I fjor dro han inn i overkant av 100 millioner kroner på Oslo Børs.

    – Det var det beste året på lenge. Man kan vel si at det er «all-time high». Det er ganske formidabelt, sier Thom til DN, som omtalte årsregnskapene først. 

    Av årsregnskapene til Thoms investeringsselskap Trethom fremgår det at investoren hadde finansinntekter på 114 millioner kroner i fjor, mot 84 millioner kroner året før. Med et negativt driftsresultat på 925.000 kroner endte årsresultatet på 113 millioner kroner.

    Thom er blant annet syvende største eier i Vow, tidligere Scanship, med en eierandel på 3,8 prosent. I løpet av fjoråret steg Vow hele 580 prosent på Oslo Børs.

    Skyr biotek

    Til tross for et godt år, er ingenting avsatt til utbytte. I stedet overføres hele overskuddet til selskapets egenkapital, som dermed økte fra 56 millioner i 2018 til 169 millioner kroner ved utgangen av fjoråret.

    Thom forteller til avisen at han er på jakt etter nye selskaper å investere i, men hvilke selskaper han har blinket seg ut, vil han ikke avsløre. Bioteknologi, en sektor som har fått et kraftig oppsving de seneste månedene, holder han seg imidlertid unna.

    – Det er hundrevis av de selskapene som ikke overlever. Da snakker jeg om at de faktisk skal få det til og få godkjennelse, og så videre. I tillegg må de ha et stort volum. Det er ikke noe jeg har noe særlig greie på, så jeg holder meg unna, sier Thom til DN.