<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Kan bekjempe corona uten lockdown

Full nedstengning er ikke lenger nødvendig for å bekjempe coronaviruset i Europa, fordi myndighetene er bedre forberedt og har lært mer, mener WHO.

    Publisert 20. aug. 2020 kl. 18.29
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 172 ord
    TRENGER IKKE STENGE NED: WHOs Europa-sjef Hans Kluge mener corona kan bekjempes uten lockdown. Foto: NTB scanpix

    – Med grunnleggende nasjonale og andre målrettede smitteverntiltak er vi i dag mye bedre rustet til å få kontroll over nye oppblussinger av virussmitte, sa Hans Kluge, sjef for Verdens helseorganisasjons Europa-avdeling, på en pressekonferanse torsdag.

    – Vi kan håndtere viruset og holde økonomien og utdanningssystemene gående, la han til. Kluge advarer likevel mot den nye smittebølgen som pågår nå.

    – Viruset er hensynsløst, og øker nå igjen i Europa, advarte han.

    De siste to månedene har det vært en jevn stigning i nye smittetilfeller. I den første uken av august ble 40.000 flere mennesker smittet enn i den første uken av juni, ifølge WHO.

    Det rapporteres nå i snitt 26.000 nye smittetilfeller i Europa hver dag, melder organisasjonen.

    – Men vi er ikke der vi var i februar, vi kan håndtere smittesituasjonen annerledes nå enn da covid-19 først inntraff, sa han.

    WHO anbefaler fortsatt god håndhygiene, sosial avstand og sporings- og testprogrammer som de beste tiltakene for å hindre smitte.

    WHOs Europa-region omfatter 55 land og har så langt registrert nærmere fire millioner smittetilfeller og 215.000 coronarelaterte dødsfall.

    (©NTB)