<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Volkswagen starter produksjon av potensiell norgesfavoritt

Verdens største bilprodusent supplerer den ferske ID.3 med helt nye ID.4.

    Publisert 22. aug. 2020 kl. 14.52
    Oppdatert 22. aug. 2020 klokken 14.54
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 265 ord
    KLISS NY: Volkswagen ID.4. Foto: Volkswagen

    For ikke lenge siden avslørte Volkswagen de siste detaljene rundt nye ID.3, som leveres ut til de første kundene fra september/ oktober, men hviler ikke på laurbærene av den grunn. 

    Det Wolfsburg-baserte bilkonsernet legger til ID.4 i den elektriske ID. familien, og produksjonen har akkurat begynt ved Zwickau-fabrikken.

    ID.4 blir en crossover-SUV, hel-elektrisk og skal produseres på den samme elektriske MEB-plattformen som ID.3. Verdenspremieren på modellen er i slutten av september og bilen skal lanseres i markedet senere i år. 

    LITT HØYRESIT: Volkswagen omtaler ID.4 som en SUV. Foto: Volkswagen

    ID.4 vil i utgangspunktet komme med bakhjulsdrift og en rekkevidde på 500 kilometer. Det går i tillegg rykter om en coupe-utgave av ID.4, med skrående bakende, som skal hete ID.5. Denne vil eventuelt bli avslørt på et senere tidspunkt.

    En modell for hele verden

    – ID.4 er ikke bare den første helelektriske SUVen fra Volkswagen, det vil også være en «verdensbil» som ikke bare skal selges i Europa, men også i Kina og USA, sier Thomas Ulbrich, merkevaresjef for E-mobilitet.

    Produksjonen av ID.4 vil begynne i Kina innen utgangen av året og fra 2022 vil den også produseres i Nord-Amerika. Modellen vil være et viktig ledd i den globale satsningen for selskapet, siden det skal lansere mer enn 20 helelektriske modeller innen 2025. 

    Volkswagen har investert over en milliard euro i Zwickau-fabrikken, med målsetning om å skape den mest effektive fabrikken for produksjon av elektriske biler. 2021 vil være det første hele året med full produksjon og målet er å produsere rundt 300.000 biler ved anlegget.