<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

MDG med ultimatum til Ap om E18-utbyggingen

MDG kaller utbygging av E18 en «samferdselspolitikk fra forrige århundre» og vil ikke støtte en bompengegaranti. Det kan bety slutten for fylkesrådet i Viken.

    Publisert 23. aug. 2020 kl. 08.10
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 216 ord
    Tett trafikk ut fra Oslo sentrum på E18 ved Frognerkilen. Foto: Stian Lysberg Solum

    Fylkesrådet består i dag av Arbeiderpartiet, Senterpartiet, SV og Miljøpartiet De Grønne, og er avhengig av MDGs mandater for å ha flertall.

    I et ultimatum som ble vedtatt fredag av MDGs fylkestingsgruppe, heter det at hvis fylkestinget vedtar en slik bompengegaranti vil det ikke lenger være grunnlag for at MDG blir i fylkesrådet.

    – Plattformen vi forhandlet fram etter brakvalget vårt i fjor er krystallklar: E18-prosjektet til regjeringen er ikke ønsket i Viken. Derfor kommer ikke en fylkeskommunal bompengegaranti for prosjektet på tale, sier Kristoffer Robin Haug i en kommentar til NTB. Han er MDGs fylkesråd for kollektivtrafikk i Viken.

    – Å kutte klimagassutslipp, luftforurensing og biltrafikk er viktigere nå enn noensinne. Viken sin kollektivsatsing kan ikke bestå av store ord og gigantiske motorveier, sier Haug

    – Hva MDG mener om E18 er viden kjent, sier fylkesrådets leder Tonje Brenna (Ap) til NRK.

    – Fylkesrådet skal bestemme seg på mandag om hva vi mener om garanti for E18. Så får vi se på mandag hva den beslutningen blir. Det skal jeg ikke spekulere i nå, fortsetter hun.

    Viken må garantere for fremtidige bompengeinntekter for at utbyggingen skal gå sin gang.

    Byggingen av den nye motorveistrekningen mellom Lysaker på grensen mellom Oslo og Bærum – og til Ramstadsletta på Høvik i Bærum er avhengig av at Oslo og Viken gir en nødvendig lokal økonomi-garanti.

    (©NTB)