<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Globalt telefonsalg stupte – Apple holdt såvidt hodet over vann

Samsung opplevde at telefonsalget stupte i andre kvartal. For Apple er historien en helt annen.

    Publisert 26. aug. 2020 kl. 12.26
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 201 ord
    Apple iPhone 11 Foto: Dreamstime

    Globalt salg av smarttelefoner falt med 20,4 prosent til 295 millioner enheter i andre kvartal av 2020, ifølge data fra analyseselskapet Gartner.

    Apple har klart å holde salget relativt flatt, mens Samsung har rast ned tosifret sammenlignet med fjoråret.

    Samsungs salg falt hele 27,1 prosent samme periode i 2019. Huaweis salg falt 6,8 prosent, mens de kinesiske merkene Xiamoi og Oppo falt henholdsvis 21,5 og 15,9 prosent. 

    – Reiserestriksjoner, butikker som stenger og mer forsiktig forbruk på ikke-nødvendige produkter har ført til andre påfølgende kvartal med fall i salg, sier Anshul Gupta, senioranalytiker i Gartner.

    Hos Apple har imidlertid salget holdt seg godt. Undersøkelsen viser at salget bare falt med 0,4 prosent sammenlignet med fjoråret. 

    – Det forbedrede handelsmiljøet i Kina har hjulpet Apple til å vokse i landet. I tillegg har lanseringen av iPhone SE gjort at flere med gammel telefon har oppgradert, sier Annette Zimmermann, visepresident i Gartner.

    iPhone SE har vært særs tiltrekkende fordi den tilbyr den samme høykvalitets prosessoren som finnes i iPhone 11, men koster vesentlig mindre. Telefonen starter i Norge til 5.390 kroner.