<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Mærsk med stor reorganisering – 27.000 av de ansatte blir påvirket

Hvor stort kuttet i stillingene er etter sammenslåingen, er usikkert. 

    Publisert 1. sep. 2020 kl. 13.52
    Oppdatert 1. sep. 2020 klokken 14.10
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 240 ord
    RESTRUKTURERER: Mærsk kutter en tredjedel av stillingene som følge av en intern restrukturering. Foto: Dreamstime

    A.P. Møller Mærsk melder at det vil reorganisere selskapet og at en tredjedel av stillingene i selskapet bli påvirket.

    Shippinggiganten håndterer omkring en av fem containere verden over og har den senere tiden vært under hardt press fra investorene som krever en restrukturering. 

    «Å strømlinje organisasjonen vil dessverre påvirke arbeidsplasser på grunn av flere like stillinger og stillinger som ikke lenger vil være nødvendige», skriver Vincent Clerc, kommersiell direktør i Mærsk, i en e-post Reuters har fått tilgang til.   

    Strømlinjeformer selskapet

    Tilbake i 2017 solgte selskapet olje- og gassvirksomheten til Total i et forsøk på å bli mer strømlinjet og fokusere på container og innland. 

    Nå vil selskapet gjøre ytterligere nedskjæringer og integrerer Damco og Safmarine i morselskapet innen året er omme.

    En talskvinne i Mærsk uttaler at mellom 26.000 og 27.000 ansatte av Mærsks totalt 80.000 ansatte vil bli påvirket av reorganiseringen. Selskapet sier ingenting om hvor mange som blir permittert eller hvor mange som må gå som følge av sammenslåingen. 

    Hamburg Sud som ble kjøpt av Mærsk i 2016, vil fortsette som en separat merkevare, men back-office vil inkluderes i Mærsks. Det er 4.500 ansatte i Hamburg Sud, 2.300 i Damco og 1.100 i Safmarine.

    Kostnadskutt og positiv guiding tidlig i august har gjort at selskapet har doblet seg i verdi på børsen sidene bunnen i mars. I skrivende stund er aksjen opp 1,1 prosent til 9.668 danske kroner på København-børsen.